Hoofdstuk 5 – Jouw website | 12 uur

Beetje technisch, maar o zo belangrijk

Oké, je gaat lekker. Je business wordt steeds concreter, je weet welke nichemarkt voor jou interessant is en je onderneming heeft een naam, tijd voor de volgende stap.

Vandaag de dag is het geen vraag meer of het belangrijk is om online aanwezig te zijn. Zelfs de meest offline producten of diensten worden online gevonden. Natuurlijk heeft de hovenier gelijk als hij zegt dat hij zijn meeste werk uit aanbevelingen krijgt. Toch zal het grootste deel van zijn (eventueel) toekomstige klanten eerst zijn website bezoeken voordat ze contact opnemen, als is het alleen maar  om zijn telefoonnummer te vinden. Dan hebben we het nog niet eens over de mensen zie hem kunnen vinden doordat ze ‘hovenier Utrecht’ intikken in Google.

Vergeet ook niet dat je website het enige stukje in het online landschap is waar je zelf eigenaar van bent. Fantastisch als je duizenden volgers hebt op Instagram of Linkedin maar deze platformen heb je te leen en je bent overgeleverd aan hun regels, grillen en algoritmes.

Je website is de manier om je online te presenteren en om op gevonden te worden. De keuzes die je maakt voor je technische systemen, je ontwerp en de inhoud van je website zijn bepalend voor je online succes.

Zelf doen of uitbesteden?

Natuurlijk kun je alles uitbesteden, maar dat kan snel oplopen. Als je een beetje handig bent, kun je ook zelf aan de slag gaan met je website. In dat geval vind je in dit hoofdstuk een aantal paragrafen waar je een heel eind mee komt. Ook als je je website niet zelf gaat bouwen is het nuttig om de paragrafen te bestuderen, het is goed als je weet waar je het over hebt als je met een websitebouwer aan de gang gaat. Overigens kunnen wij jouw ook helpen met een eerste opzet van je site, die je vervolgens zelf onderhoudt. Dit doen we dagelijks voor onze klanten. Let us know.

Totaal: 14 uur

Goed te weten: de volgende tijdsinvestering is indicatief. Aan website-bouw en onderhoud kun je een dagtaak hebben, maar dat hoeft natuurlijk niet vanaf dag 1. Met deze 15 uur heb je in ieder geval de basis op orde en ben je online vindbaar.    

Na dit hoofdstuk…

1. Heb je een adres op het web geclaimd waar jouw bedrijf gevonden kan worden🌐

2. Heb jij een mooie website waar je mensen met trots naar kunt verwijzen🌟

Mijn badges